Tank-dop-klepje

Tank-dop-klepje

Yep. Ieder. Echt ieder. Cliché. Vooroordeel. Is waar. Over vrouwen. En auto’s. Tenminste. Als het mij betreft.

Verleden jaar heel lief de auto van mijn vader mogen lenen. Wat nieuwer. Wat groter. Wat hoger. Je zou denken: dat komt dan goed. Ja he? Dat zou je denken.

Na een plezierige eerste paar honderd kilometer stoppen kids en ik ergens in Duitsland. Tanken. Niet voor het eerst. Maar wel met deze auto. Verwarring over de lay-out van het station. Daar begint het mee. De tankunits zien er raar uit. Maar hey. Buitenland. Zal wel folklore zijn. Dan tanken. Maar eerst. Moet tank-dop-klepje open. Dusss.

Er is iets met die kar. Klepje gaat niet open. We pulken er aan. Ik breek een nagel. Bestudeer de elektronische sleutel. Ergens knopje misschien? Niet op de sleutel in elk geval. Dus duiken we op het dashboard. Onder het stuur. Niets te vinden. Middenconsole dan?

Ik vertik het om mijn vader te bellen.

Achter ons begint zich een file te vormen. Van hele grote vrachtwagens. Hebben we toch de lay-out niet goed begrepen. Sneu en klein staan wij daar. Aan de vrachtwagen kant. Zenuwachtige pompbedienden komen ons tegemoet. Dirigeren ons een andere kant op. Kan prima. Mn tank-dop-klepje zit toch nog dicht.

Op nieuwe tankplek. Doe ik de deur open. Een wonder! Zit er een piep klein knopje. In de deur. Wel eens drie Hollanders zien dansen op een Duits pompstation? Dat waren wij.
Volledige tankstation haalde opgelucht adem. Wij ook. Want we moesten ook nog nodig plassen.

Een gewaarschuwd mens…
Ja. Dat ben ik. Dus toen ik laatst heel lief de auto van mijn moeder mocht lenen. Nog nieuwer. Nog groter. Nog hoger dan die van mijn vader. En ik dit keer lokaal moest tanken. Doken Dochter en ik direct op de deur. Best slim.

Geen knopje te vinden…

Gaan we weer. Sleutel. Middenconsole. Onder het stuur. Verrek. Knopje. Hoera! Nope. Gaat de klep van de motorkap mee open. Motorkap weer dichtgedrukt. Dochter met bijdehandjes. Loopt eens naar het tank-dop-klepje. Wat blijkt? Kun je gewoon heel normaal. Met beide handjes. Zelf open maken.

Zucht.

Wederom mijn excuses. Voor de file. Hoop dat ze inmiddels zijn uitgelachen. Daar. Op dat tankstation.

Hallo Leven

Waarom?

Waarom?

In vredesnaam.

Heb je me niet meer.

Technisch inzicht gegeven?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − elf =