September

September

Lieve Grote Liefde,

Zo heb ik je niet behandeld. Maar je bent het wel. Zo had je dat niet verdiend. Je was mijn beste vriend. En ik had het niet eens in de gaten.

Het spijt me zo.

Ik wist het niet. Wat vriendschap was. Wat loyaliteit was.

Burnd-out van jaren vechten met een ander. Grenzen over. Toegeven en toch verliezen. Ouderverstoting. Geen goed kunnen doen. Ik viel om. En jou viel ik aan. Er was niemand anders bij wie ik dat durfde. Bij wie ik dat kon.

Ik was een oen. Een domoor. En meer scheld woorden. Die jij in je blog vast niet mag schrijven. Maar ik was het wel. Allemaal.

Het spijt me zo.

Ik wou dat ik het terug kon draaien. Alsnog vertellen wat ik voor je voel. Hoeveel ik van je hou. Hoe mooi ik je vind. Hoe lief. Hoe grappig. Hoe intelligent. Hoe ontzettend vrouw.  Zeggen dat je ik je bewonder. Dat ik geen leven wil zonder jou. Ik wil zeggen dat ik je nooit alleen had moeten laten. Toen het zo moeilijk was.

Het spijt me zo.

Jij die zo lief zorgt. Zo knap organiseert. Zo warm. Kadootjes koopt. Een kadootje bent. Jij waar ik vaak zo boos op was. Om niets. Om alles. Mijn God! Was ik dat?

Het spijt me zo.

Lief Allerliefst. Ik wil je vertellen dat ik het begrepen heb. Dat mijn licht weer schijnt. Dat mijn hart weer voelt. Dat ik mezelf terug gevonden heb. Ergens. Van de bodem van een put.  Omhoog geklauterd. Ik wil je vertellen dat ik nu begrijp wat vriendschap is. Loyaliteit. Luisteren zonder oordeel. Daden bij mijn woorden. Helder kiezen. Voor mezelf. Voor jou. Altijd.

Het spijt me zo. Dat ik dat niet eerder heb gedaan.

Lief die niet zomaar losliet. Het onmogelijke mogelijk maken. Jij kon dat. Jij kan dat.

Nu ga ik het onmogelijke vragen. Mag ik? Mag ik alsjeblieft?

Eén date. Eén kans.

Om je zelf te vertellen dat het me spijt. Dat ik je ken. Dat ik je lief heb.

En om me te bewijzen. Een heel leven lang. Dat wil ik het Liefst.

 

Hallo Leven

Heb je even.

Om een voormalig Lief.

Te vergeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − zeven =