RAL9010

RAL9010

Alsof de duvel er mee speelt. Of liever en positiever. Mijn lijntje met het universum is soms wel heel erg direct.

Waar gaat het over?

Kort geleden hing ik ondersteboven over een dakrand heen. Schuurpapier en kwast in mijn achterzak. Ik genoot en kreeg een bijnaam: RAL9010. Ik realiseerde me toen dat dit huis dat ik aan het opknappen was, nou ja, eigenlijk niet de enige was die was opgeknapt. En terwijl ik bladderende verf verwijderde, verdwenen mijn weerstand en mijn boosheid in dezelfde beweging. Vond ik best briljant van mezelf.

En dan.

Nog terwijl ik er mijn stukje over schrijf. Nog voordat ik mijn inzichten heb gedeeld. Krijg ik een bericht. De ex. De ex van wie ik het stokje over moest nemen. Stokje? Huis. Met lasten en achterstallig onderhoud. Díe ex dus. Die heeft weer een baan. En die wil nu wat kopen. Maar dat kan pas. Als we dit huis verkopen.

Bijzondere timing.

Ik vind het overigens prima. De winst is toch voor mij. Wij gaan wel weer op avontuur. Bedenken en voelen waar we nu naartoe willen. Alles ligt plotseling open en volgens de makelaar kan het heel snel gaan.

Lief gaat mee. Al wil ik naar het einde van de wereld. De kinderen vinden het een wat lastiger verhaal. Maar daar zijn zij kind voor. En ik hun “we-maken-alles-leuk-moeder”. Mega irritant. Zo’n moeder.

Anyhow. Nu moet echt álles geschilderd. Met een strakke deadline. In RAL9010. Het komt uit mijn oren, zit in mijn haar en vormt de komende weken mijn make-up. Ik adem nu schuurstof en krijg af en toe geen lucht.

Maar waar het dus over ging.

Dat ik het zo knap vind. Zo wonderbaarlijk. Dat het elke keer opnieuw zo werkt. Dat je iets accepteert. Helemaal. Bijna van je ellende gaat houden. Zou je kunnen zeggen. En dat dát het moment is waarop de verandering in gang gezet wordt. Soms per direct. Zoals nu. Soms wat later. Maar het gebeurt. Sterker nog. Het gebeurt mij regelmatig.

Hoe het werkt? Daar moet je boeddha voor zijn. Of iets anders verlichts. Om te begrijpen hoe. Mij maakt het ‘hoe’ me weinig uit. Dát het zo werkt is genoeg. Sterker nog. Die plotselinge veranderingen zijn bij momenten te veel om te hanteren. Dan voel ik me echt alles. Behalve verlicht.

Mijn hoofd heeft dan even tijd nodig om weer leeg te worden. Vertrouwen te vinden en te houden.

Daar is mijn Lief dan weer heel goed in. Met brede schouders. Engelengeduld. T-shirts waar ik mijn neus in mag snuiten. Sterke armen waar ik even heel klein in kan zijn. En zijn grootste pluspunt. Klushanden. Net als ik.

Hij kent mij en hij verwent mij. Met een Mala.* Zodat ik kan ademen en weer lucht krijg. En met een reminder in de amulet aan wie ik volgens hem ben. Ook als mijn mascara is uitgelopen. Vindt hij mij. Een wandelende boeddha onder de mensen.

Uhuh. Yep. ’T is duidelijk. De RAL9010 is naar zijn hoofd gestegen. En heeft het licht uit gedaan.

 

Hallo Leven

Wat kun jij snel gaan.

Ik weet.

Jij bent verandering.

En soms moet ik daar even

Bij stil blijven staan

 

*Een Mala wordt ook wel een meditatie-ketting of gebedssnoer genoemd en bestaat uit 108 kralen. Elke in-en uitademing verschuif je een kraal. Dit verschuiven van een kraal zorgt ervoor dat je in connectie blijft met je ademhaling en je zo beter kunt concentreren, minder snel afgeleid wordt door de ruis van je gedachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 2 =