Staatsloterij

Staatsloterij

Heel veel willen en niet weten waar ik moet beginnen. Heel veel kunnen maar niet weten hoe ik dat laat uitstijgen naar het niveau dat het verdiend. Ik wil het anders. Werk en inkomen. Behouden waar ik blij van wordt. Vervangen wat te weinig aanspraak maakt op mijn natuurlijke talenten. Mijn Ziel laten zingen bij alles wat ik doe. Dus ook bij werk en inkomen.

Het lijkt wel een afdeling op een gemeentehuis. Of bij de sociale dienst. “Werk en Inkomen”. Zo’n plek waar je drie formulieren moet invullen om een vraag beantwoord of iemand te spreken te krijgen. Een plek waar angst altijd vóór actie komt. Weinig inspirerend. En zo voel ik me ook. Te weinig geïnspireerd.

Misschien is weten dat je het anders wilt de eerste stap naar verandering maar voorlopig voelt het verdomd oncomfortabel. Mijn hoofd werkt op volle toeren. Ideeën en To-Do-s schieten als paddenstoelen uit de grond maar ik krijg het niet geordend. Geen structuur. Niet in de To-Do’s. Niet in mijn ideeën. Niet in mijn Zijn.

Maak eens een plan. Krijg ik als advies. Begin eens bovenaan. Niet met de details. Begin.
Begin met: Wat wil je?

Als alles mogelijk is. Als je de staatsloterij hebt gewonnen.
Wat wil je dan?

Ik kijk. Hoor. Voel. Ineens is het duidelijk. Alsof de mist optrekt. Nu ben ik niet meer op de afdeling “werk en inkomen”. Nu zet ik voorzichtige stapjes de gang op van de afdeling “ Werk en Ziel”. Hier geen saaie inrichting. Hier hangt kunst aan de muur. Hier bestaat het interieur uit Vintage en Design. Hier komen de antwoorden zonder formulieren. Hier krijg ik zomaar iemand te spreken.
Mezelf. Mijn Ziel.

Want wanneer ik alles loslaat. En niks moet. Mezelf ben. Wat doe ik dan?
Schrijven. Uiteraard. Maar ook verbinden. Positief perspectief aandragen. Uitdagen en plagen. Creatief bedenken en meedenken. Veranderende vragen stellen. Coachen. Zachtjes confronteren. Soms ook minder zacht. Aanmoedigen. Verhalen vertellen. Van kwetsbaarheden kracht maken. Of er heel hard om lachen.
Grapjes maken. Over het leven. Over jou. En over mij. Een lach op je gezicht ( terug ) toveren. En liefst wil ik. Dat je dan blij bent. Om wie jij bent.

Ik zie anders. Ik denk anders. Ik voel anders. Ik praat anders.
Zweverig. Volgens mijn Dochter.
Licht irritant. Volgens mijn Zoon.
Intrigerend. Intelligent. Origineel. Volgens mijn Lief.
Maar ja. Die is verliefd.
En ik?

Ik maak een lijst. Van de dingen die ik doe. Vanuit mijn Zijn.
De dingen die vanzelf gaan. Waar ik goed in ben. Talent voor heb. En vooral. Blij van wordt.
Nu nog een vat. Om het in te gieten. En gooi een paar valkuilen dicht. Dan praktisch worden. Aan de gang gaan. Tijd vrij maken. Beginnen.
Net doen alsof ik de staatsloterij heb gewonnen.

En eigenlijk. Is dat ook zo.

Hallo Leven

Trek wat moois aan.

We gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =