Oktober

Oktober

Hallo man,

Mooi. En Stoer. Zo’n brief. Wel ingekort. Anders drie blogs.

Klopt. Je was een domoor. Een oen. Een hufter. Soms. En ja. Ik vind dat ik, gedoseerd, dit soort woorden mag gebruiken. Blog of geen blog.

Maar je excuses zijn lief. Die voor de kinderen ook zeer gewaardeerd. Toch is één keer genoeg. Voor een excuus. Een leven is niet nodig. Waarom zou je dat doen?

Gevoeld, geleerd, geuit. Dank je wel.

Move on.

Met de lessen onder je arm. In je hart. En in je Zijn. Wees trots. Op je inzichten. Op je geleerde lessen. Op je gevoel. Voor jezelf. Voor mij. Voor alles. Wees trots op losgelaten ballast. Letterlijk en figuurlijk.

Klopt. Boosheid is een lastig ding. Nuttig bij momenten. Vernietigend op alle andere. Het maakt meer kapot dan je lief hebt. Je relatie met de ander. Vooral de relatie met jezelf. Boosheid maakt dat je wegloopt. Bij de ander. Vooral bij jezelf.

Erger dan dat een ander je iets aandoet. Mijn eigen rol. Dat je het je láát aan doen. Dat heb ik geleerd in de helende stilte van het niet samen zijn. Want meer nog dan dat jij bij mij vandaan ging. Ging ik weg bij mezelf. Weg bij mijn liefde. Weg bij mijn blijheid. Weg bij mijn onverschrokkenheid. En dat is erger. Dat deed ik mezelf aan.

Leven vanuit angst. Nee. Dank je wel.

Klopt ook. Ik was boos. En heel verdrietig. Miste een vriend. Die me veilig houdt. Die naar me luistert. Soms voor me zorgt. Vaak koffie zet.

Maar de boosheid verdween toen ik weer voor mezelf koos. Zelf veiligheid bood. Zelf luisterde. Zelf zorgde. Zelf sloten koffie zette.

Leven vanuit liefde. Ja graag! Dank je wel.

Dus bied ook ik mijn excuses aan. Aan mezelf. Aan mijn liefde. Aan mijn blijheid. Aan mijn Zijn. En ook aan jou.

Nu kies ik eerst voor mezelf. Omdat ik mezelf nogal leuk vind. Daarna voor de ander. Hoe leuk ik die ook vind. Een gezonde volgorde. Daar is geen ruimte voor boosheid. Geen ruimte voor verdriet. Alle ruimte voor liefde. En dankbaarheid.

Dus. Dank je wel. Dat ik mezelf gevonden heb.

Nelleke 2.0

Een versie die beter, gezelliger, creatiever, dapperder en liever is dan ooit. Daar wil ík zelfs graag mee daten.

Dus dank je wel.

En kom eens een bakkie doen.

Mag jij één keer “ Het spijt me “ zeggen.

Zal ik één keer “ Dank je wel “ zeggen.

En dan zien we wel.

 

Hallo Leven

Ik doe niet aan daten

Ik doe aan dankbaarheid.

Beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 15 =