November

November

Praten. Uren praten. Met koffie. Uiteraard. Wanneer krijg ik nou die Starbucks sponsor deal? En nog meer praten. In de rust en de stilte van de anonimiteit. Vanuit de kalmte van het niets meer voor elkaar hoeven zijn. Praten over wie we nú zijn. Hoe we gegroeid zijn. Of in zijn geval, 20 kilo afgevallen. Letterlijk en figuurlijk. Ballast losgelaten. Praten over wat we geleerd hebben. En ook praten over wat er mis ging. Waar niet over gesproken werd. Wat niet gezien werd. Wat niet gevoeld werd. Wat niet gehoord werd.

Nu wel.

Wanneer het hart in rust is staan oren en ogen weer open. Kun je voelen zonder drama. Voelen voorbij het drama. Er om huilen. Maar ook. Er om lachen.

Veel lachen zelfs. Want oei wat was ik een bange poeperd geworden. Van vijftig tinten grijs naar zeven kleuren shit. Van bewust opvoeden naar angstvallig alles moeten goedvinden. Van vrijheid in liefde naar gevangenschap in angst. In mijn eigen huis. Indrukwekkend wat een mens zichzelf aan kan doen. Indrukwekkend ook, hoe je daar weer uit kunt komen. Eerst alleen. Dan. Onverwacht. Ook samen.

En ik moet zeggen. Best leuk. Al die complimentjes en cadeautjes. Ik was er nooit zo van. Dat gebeurde andere vrouwen altijd. Nog altijd in de Ja-fase zeg ik er, schoorvoetend, ja tegen. Je laten verwennen is ook een kunst. En een ervaring. Blijkt. Je laten vertellen hoe leuk, lief, mooi, aantrekkelijk, gezellig, zorgzaam, intelligent en boeiend je bent…..is bijna niet te doen. Geen zorgen. Ik loop nog in allebei mijn schoenen. Heb er zelfs een paar bijgekocht. Maar hé. Geef toe. Echt. Best wel leuk.

En heel eerlijk. Het werkt. Niet die cadeautjes. Die kan ik zelf ook kopen. Wel de inzichten. De energie. De helderheid en de onverschrokken eerlijkheid. De voelbare waardering en het zorgzaam communiceren. Ik vind het allemaal leuk. Eigenlijk. Nu ik erover nadenk. Ik vind die man leuk. Als mens. En als man.

Dus ja. Dan op date. En ik laat me nog wat meer gruwelijk verwennen. Ooit geleerd dat je je minste talent net zo lang moet oefenen tot het je beste kant is. Eerst nog wat hardleers. Maar nu ben ik er redelijk goed in. Wél blijven oefenen. Hint.

En dus.

In de aanloop naar de feestdagen. Was elke dag al een feestje. In mijn eentje. En geniet ik. Met enige regelmaat. Van dit Eén Eén Tweetje. Best leuk. Behoorlijk leuk. Ontzettend leuk.

Hallo Vrienden.

Het leven loopt altijd anders dan je denkt.

Dus denk er niet te veel over na.

Droom, geniet en ga.

Waar het leven je brengt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 16 =