Mooi in Moeilijk

Mooi in Moeilijk

En dan ineens. Val ik stil. “Total shut down.” In een paar uurtjes. Van hip en happening. Naar overreden door een vrachtwagen. Drie keer.

In mijn lijf regeert een virus met razend verlammend vuur. Echt alles. Maar dan ook alles. Doet pijn. Zeurt en zanikt. Inclusief ikzelf.

Lezen lukt niet. Opstaan lukt niet. Nadenken lukt niet. Het ergste. Positief kijken lukt niet.
En als ik dan ook nog aan de thee ga. Weet ik het zeker. Dit monster wint. Voor nu.

Griep.

Wat een show-stopper.

Vooral voor een moeder. Die ook werknemer is. Opperhoofd van het washok. Chef-kok. Huiswerkbegeleider. Hoofd planning. En uitvoerend producent. Van de aankomende vakantie. Heel hard voor gespaard. Heel erg naar uitgekeken. Heel goed gepland.

Maar ja.

Visioenen. Waarin ik als een soepele godin van een berghelling sjees. Vervangen door een beeld van mezelf. Als verschrikkelijke sneeuwman. Sarcastisch uitgelachen door de griep. Niks sneeuwengel straks. Jij komt voorlopig je bed niet uit. Niks Glühwein tegen de spierpijn. Jij kunt voor, tijdens en après de ski de (wc) pot op. Gna gna. 

Rotgriep!

Zowaar. Een hele dag. Zelfmedelijden. Dikke stille tranen. Rollen over treurige wangen. Ik vind mezelf heel zielig. “ Het komt heus goed!” roep ik dapper. Tegen zorgelijke kindergezichten. Maar als ze weg zijn. Weet ik het niet zo zeker.

Erg he? Ik huil. Om boodschappen die ik niet kan doen. Ik huil. Om het thermos-shirt dat ik niet met Dochter kan gaan kopen. Ik huil. Om het huis dat ik niet spik en span zal achterlaten. Ik huil. Om de was die ik niet kan strijken. Ik huil. Om mijn lijf. Dat zó zeer doet. En ik kan me niet voorstellen dat het nog goed komt. Ik huil. Vooral. In stilte.

En dat is maar goed ook.

Want ik ben verwend. Ik ben. Een verwend nest. Vakantie is een luxe. Enórme luxe. En een lieve collega. Die mij aanmoedigt om uit te griepen. Ook. Luxe. Een Lief die boodschappen doet. Een Zoon die stofzuigt. Een Dochter die de keuken opruimt. Luxe. Een oma die kookt. Een vriendin die vraagt wat ze kan doen. Ook. Allemaal. Luxe.

Dus hou op! Leg je er bij neer!

Relax. En geniet. Van die rot-griep.

Kennelijk.

Is het je gegund.

 

Hallo Leven

Het mooie.

In het moeilijke zien.

Duurt soms even.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 10 =