Lieve Jongen

Lieve Jongen

Lieve jongen. Mag ik even met je praten? Niet in het echt. Daarvoor is het nog te pril. Maar hier in mijn hart zitten dingen die ik zó graag tegen je zeggen wil.

Want weet je. Hier ligt geen vader met een geweer achter de deur. De man die als een vader voelt hebben we te leen. Dus voor het effectief beschermen van mijn dochter, ben ik haar Moeder. En alleen.

Daarom wil ik met je praten. Over hoe mooi en hoe pijnlijk het kan zijn. De liefde en verliefdheid, het altijd samen en ook jezelf willen zijn.

Ik wil je vertellen hoe mooi mijn kind is. Van binnen en van buiten. Je kunt ontzettend met haar lachen en ze is een echte vriend. Ik vind het mooi dat ze altijd trouw is aan zichzelf. Ze is een prachtige vrouw die loyaliteit verdient. Helaas heeft ze dat niet altijd gekend. Daarom hoop ik dat jij anders bent.

Weet je lieve jongen, ze is stoer, eigenzinnig en ze weet wat ze vindt. Maar ze is ook kwetsbaar, soms onzeker en, heel eerlijk, ergens ook nog kind. Dus vraag ik je op mijn knieën, “bezint eer ge begint”.

Ik wil aan je vragen om haar heel te laten. Ik wil je vragen om dingen uit te praten.

Ik wil je ook nog vragen om lief voor haar te zijn. Of je goed wilt luisteren. Naar haar zorgen en haar dromen. Of je ook voor de jouwe uit wilt komen.

Neem de tijd om goede vrienden te worden. Ga leuke dingen doen. Ga er op uit maar doe wel altijd aan “samen-uit-en-samen-thuis”. En zelfs als je het uit zou maken, fiets dan met haar mee naar huis.

Wil je haar beschermen en troosten? Als ik dat soms niet kan. Wil jij dan haar tranen drogen? Zullen we het samen zijn dan? Haar rots, haar fundering, haar waakvlam.

Ik beloof je lieve jongen, dat je dan meer dan welkom bent. Je mag ze hebben, je mag ze houden. Je krijgt een eigen plek, aan tafel en op de bank. Ik zal je steunen. Ook jij mag dan op me leunen. Mag je komen en gaan, helemaal zijn wie je bent. Ik zal grapjes met je maken, je hoort er dan helemaal bij. Ik zal naar je luisteren en het voor je opnemen als dat soms eens nodig is. Ik zal voor je koken en onthouden wat je graag lust. En zit je samen boven, laat ik je heel gerust met rust.

Dus daarom wilde ik even met je praten. In mijn hart is namelijk plek voor iedereen.

Maar als je mijn dochter zeer doet. Breek ik eerst je ene, en dan je andere been.

Liefs, De moeder van mijn dochter

 

Hallo Leven

Sommige dingen

moeten gewoon even

Dit is er zo één.

5 thoughts on “Lieve Jongen

  1. Schitterend mooi.
    Enne, hier zit wel een vader met een geweer 🙂

  2. Dankjewel: ik ben geen vader dwz ik heb geen kinderen, maar je brengt me bijna aan’t huilen… Hetga je goede

  3. Dank je wel! En niet vergeten, jij bent misschien ook iemands “Lieve Jongen”. 🙂

  4. Kijk maar uit, voor je t weet heb jij het gedaan. De hemel en je huis uit prijzen, das het beste 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − elf =