Klimmen en Klauteren

Klimmen en Klauteren

Elke morgen. In mijn eentje. Koffie. Billen op de koude stenen van een eeuwenoude trap. Metafoor voor het leven. Koffie en mezelf. Goed gezelschap.

Ik kijk naar beneden. Naar wat er de afgelopen tijd is geweest. Nu nog hier en daar wat schaduw. Maar ook dat verdwijnt. Komt vanzelf. Als de zon wat langer schijnt.

Hier op deze koude trede. Zie ik hoe ik worstel. Aanpas. Opzij stap. Bang ben geweest. Diepgevoeld verdriet. Daar in het verleden. Maar. Dat is nou het mooie. Inmiddels. Zie ik het wel. Maar voelen doe ik het niet. Meer.

Wel de lessen die ik heb geleerd. Rust, ontspanning, humor, integriteit, iedereen-welkom en geluk. Ik heb ze terug.

Nu is er geen boosheid. Geen irritatie. Geen kritiek. Nu is er niemand. Die mij niet ziet.
Ik zucht.

En klim een treetje warmer.

Van de week dagen vol eindeloze complimenten. Ik was al vergeten hoe dat was. Heb me er aan overgegeven. Gelukkig heb ik altijd een korreltje zout in mijn tas.

En ik klim een treetje hoger.

We hebben gespeeld deze vakantie. Mijn gezin en ik. Ze zijn niet allemaal van mij. Kwamen ook niet allemaal tegelijkertijd. Delen niet hetzelfde DNA.

We hebben aanhang. Een heleboel. Gezellige chaos. On-Geordende toestand. Met de grote G. Van geluk. Ik hoop dat ze allemaal weten. Als het nodig is. Dan zou ik voor ze rennen. Naar de hel. En weer terug.

Als ik nog één treetje stijg. Heb ik uitzicht. Op wat me te wachten staat. Mijn leven nog steeds op zijn kop. Zelf gekozen. In een achtbaan gestapt. Compleet met salto’s en een onbekend einde. En ik knijp’m. Als een oude dief. Alleen de bergen zijn getuigen. Van mijn stille tranen. Deze trap. Mijn veilige haven. God wat heb ik dit stukje aarde lief!

Weer een treetje verder weet ik dat ik verder moet. Terug naar eigen stek. Eigen huis. Eigen haard. Vorm geven. Eigen-waarde beleven. Mijn dromen leven. Dat is ook een metafoor. Dus. Haal ik heel diep adem. Pak mijn koffer netjes in. En ga er voor. Ik heb er zin in.

Hallo leven.

Als je waar je bent

Niet kunt blijven

Kun je met heel veel moed

Een paar tredes hoger

En boven jezelf uitstijgen.

D’un rêve a l’autre.

One thought on “Klimmen en Klauteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =