Het Pyjama-Dilemma

Het Pyjama-Dilemma

“Koop jij dan wel even een leuke pyjama mam?”

Weer wat nieuws.

De ‘mee-eter’ kende ik al. Een willekeurige meid of knul die bij je aanschuift omdat Zoon of Dochter daar flow mee heeft. Of gewoon vrienden. Dat kan ook.

Nu zijn we een nieuwe fase ingerold. De ‘blijft-slapen-fase’. En ze zijn niet gewoon vrienden. Ineens loopt er een volwassen kerel in ons huis. Soort van. En hij blijft slapen. Dat is even wennen.

Gewoonlijk lopen wij in meer of minder geklede versie door het huis. Je bent tenslotte thuis. In je eigen huis. Er gaat geen badkamerdeur op slot. Toilet vaak ook niet.

Maar met zo’n nieuwe moet je even wachten tot je’m choqueert met bloterige toestanden. Die is nog niet eigen. En het schaamtegehalte van Dochter ineens drastisch gestegen. Dus of ik even een leuke pyjama aanschaf. Die moet ook nog aan. Zodra ik mijn bed uit kom. “Niet vergeten hoor mam.”

Nee. Dan Zoon. Die is nog erger. Als zíjn vriendinnetje komt moet het hele huis opgeruimd. Je kunt beter een bezichtiging hebben. Of ik nog ga dweilen? Of ik die losse rommel van de tafel nog ga opruimen? Of we wel iets normaals eten? Of ik heel-alsjeblieft-en-onder-bedreiging in vredesnaam niets geks wil zeggen. Definieer “Geks” vroeg ik nog. Vond hij geen humor.

Hij heeft een leuke verkering. Lekker bijdehand. Praatgraag. Die wil vast horen hoe Zoon ooit vast zat tussen de spijlen van de trap. Zijn eigen haren knipte. En dat zijn moeder straattaal kent. En gebruikt. Toch?

Dus. Ik vind het gezellig. Maak er een grote Italiaanse familie van en ik doe met liefde de badkamerdeur op slot. Trek ik ’s morgens een joggingbroek aan en zet ik breakdansend koffie. Zing ik wél mee met de rapsongs van Zoon maar doe ik de bewegingen niet.

Ga ik achter slot en grendel zitten plassen zónder tegen mezelf te praten. Trek ik mijn bh niet uit als ik ’s avonds voor de tv zit én doe niet net alsof het een goocheltruc is. Gaan Lief en ik morgen een pyjama kopen. Tijgerprint, herenstring en berenoren. En ik probeer écht om niks geks te zeggen.

Hallo Leven

Ik hoop wel

Dat die pubers

Me een beetje ruimte geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 13 =