Ervaringen

Als ik bij Nelleke kom, heeft ze op mij gerekend, ik voel me welkom. 
Ik heb 2x een consult bij haar gehad. Het voelde voor mij niet als een consult, maar veel meer als een goed gesprek. Nelleke heeft mij geholpen om op een andere manier tegen mijn knelpunten en hobbels in het leven aan te kijken. Ik probeer het “moeten” niet meer te doen maar verander dat woord in mogen, willen of kunnen. Dan voelt het niet zo zwaar. We hebben in korte tijd veel onderwerpen kunnen aanpakken.
* ik verwacht dingen van een ander, zijn die verwachtingen wel reëel? Of verwacht ik te ontvangen wat ik zelf zou geven? 
* goed voor mijzelf zorgen, mijzelf verwennen en er bewust van genieten.
* genieten duurt meestal kort, het is de kunst om dat korte gevoel te bewaren en te vermenigvuldigen. 
Ik ga altijd blij weer naar huis, heb weer energie om problemen aan te pakken, Nelleke heeft mij geleerd dat, als ik er op een andere manier mee om ga, het leven niet meer zo zwaar voelt.  ( Vrouw, Onderwijzeres, 62 jaar )

“In je bed plassen als je tien jaar bent is niet leuk. Uit logeren gaan doe je hooguit bij hele bekenden maar liever niet. Wakker maken, pilletjes, het werkte niet. Vandaar dat mamma vroeg of de Quantec hier iets aan kon doen. Met een foto van haar kind komt ze namens haar kind het bedplassen in de Quantec zetten. Dat kan en mag omdat het kind minderjarig is en haar ouder toestemming geeft. Wel zo moeiteloos. Aan het einde van de afspraak gaat de Quantec zenden. Dit is nu een half jaar geleden en ze heeft, op een ongelukje met Oud en Nieuw na, niet meer in haar bed geplast. “

” Ze is 15 jaar en al een aantal keer in de problemen gekomen met jongens. Ze kan haar grenzen niet goed bewaken, moeilijk nee zeggen, wil graag aardig gevonden worden maar is niet erg gelukkig. Inmiddels is het een schuchter vogeltje dat me over de tafel aankijkt. We zoeken samen uit waar de pijn nou echt zit en zetten dat vervolgens in de Quantec. Ze is verbaasd hoeveel ‘dat apparaat’ van haar weet. Twee maanden later spreek ik haar weer en is ze een stuk gelukkiger. Zomaar. Ze verteld dat ze af en toe haar hand voor haar mond slaat van verbazing; ‘heb ik dat echt gezegd?’ vraagt ze zich dan af. Ze geeft helder aan waar haar grenzen liggen en heeft het soms niet eens in de gaten. “

” Slecht slapen is killing voor je humeur, je weerstand, je productiviteit en je welbevinden. Dat ondervindt hij dagelijks, een paar uurtjes per nacht is gewoon niet genoeg! Quantec heeft daar een programma voor dus hij is de ideale kandidaat om dat eens op uit te proberen. Een week later belt hij me op; hij heeft een nieuw probleem, hij slaapt nu zo vast en snurkt daar zo hard bij dat zijn huisgenoten niet meer kunnen slapen…”

Ook een ervaring delen? Mail me op moeitelooswelzijn@outlook.com