Bewegend Geluk

Bewegend Geluk

November 2017. Facebook. Een filmpje. Ene Lisa. Waarom kijk ik deze wel? Who knows. Hij blijft hangen. Ergens achter in mijn hoofd, onder in mijn hart, buitelend in mijn buik. Via de nieuwsbrief krijg ik steeds een reminder. Ik wil wel. Maar ik vind het ook zo eng.

In Maart heb ik haar aan de lijn. De vrouw die al een aantal maanden met mij flirt. Nou ja. Ik met haar. Nou ja. Met wat zij mij kan leren. En de vraag of ik dat durf. Van haar leren. Daar flirt ik mee. Het verlangen en weten. Dat van binnen naar buiten komt. Schoorvoetend. Onhoudbaar. Klimop. Naar geluk. Ik wil een briljant spreker worden.

Dus ik begin te bewegen. Kijk talloze filmpjes. Youptjoep. Haar op beeld al horen praten. Maar nu in het echt. Met mij. En ik zeg, “Hallo, mag ik een stuk van jouw geluk?”

Zij is al schrijver en spreker. Zij kan bijschaven en structuur geven. Mij helpen om mijn vleugels uit te slaan. Naar het onbekende avontuur. Zij wil dat ik vlieg. En zij kan even de wind onder mijn vleugels zijn. Totdat ik het zelf kan. Gauw genoeg. Goed genoeg.

Hoe heet jouw boek? Vraag ik haar. Ik zal me eens inlezen. Neem ik me voor.

Ik verschreef me. Schreef “Het bewegend geluk” en vond dat helemaal niet raar. Voor een titel. Bleek. Dat het “Het regent geluk” moest zijn. En ik doof en helderhorend tegelijk was geweest.

Want verrek! Geluk beweegt.

Ja natúúrlijk doet het dat. Waar mijn blik zich richt. Beweegt geluk zich met mij mee. Gelukkig maar. Want die hele lieve kindjes. Die me nu thuis zo gelukkig maken. Gaan straks een keer het huis uit. En wedden. Dat ik daar dan ook weer heel gelukkig mee ben.

Soms beweegt geluk voor me uit. Weet ik nog niet. Dat ik hier straks heel gelukkig mee ga zijn. Soms hobbelt geluk een eindje achter me aan. Doe ik alles goed genoeg. Maar voelt het nog niet zo. Geluk beweegt naar me toe. Met me mee. Of haalt me vanzelf weer in.

Geluk beweegt vooral als ík beweeg. “Ja” zeggen. Desnoods door de angst heen. Van perspectief veranderen. Er de grap van inzien. Of juist even serieus nemen. Liefst zonder oordeel. Juíst zonder oordeel. Doen, Zien en Zijn.

Dus.

Heb ik me opgegeven. En zit ik straks in mijn bolide. Op weg naar een eigen lezing. Pak ik het stuur met zweethanden vast. Heb ik voor vertrek met buikpijn op het toilet gezeten. Verdwaal ik en kom met klotsende oksels te laat.

En als ik geluk heb. Dan regent het.

Nu ga ik eerst het boek bestellen…

Hallo Leven

We gaan

Weer wat bewegen

Op blote voeten

Door de regen

 

NB: Het regent geluk, Lisa Portengen

One thought on “Bewegend Geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =