Be-Liefs

Be-Liefs

Dus ik lees een boek. Nou ja. Eerlijk gezegd. Ik kijk eerst een You Tube filmpje. Simon Sinek. Over geïnspireerd leiderschap. Dat wil ik wel. Liefst in mijn eigen leven. En mijn werk. Prima deal dus. Zou je denken. Maar de man heeft het over een setje “Beliefs”. Over waar ik in geloof. Dat ik daar mee moet beginnen. Sterker nog. Hij wil weten waarom ik ’s morgens mijn bed uit kom. Ehm……

Nou ligt mijn bed nogal lekker. Er is een sterke motivatie nodig om me er uit te krijgen. Hoe symbolisch. Want vaak is de bestaande situatie zo comfortabel geworden dat verandering niet zomaar voor de hand ligt. En toch is dat wat ik wil. Dus neem ik de beste man maar even serieus. Beliefs. Waar geloof ik in? Wat is nou dat grote, alles overkoepelende geloven van waaruit ik doe wat ik doe. Ben wie ik ben. Mijn bed uit. Aan de gang. Weet je. Dat is niet eenvoudig. Soms voelt het heel dichtbij maar krijg ik het niet te pakken.

Oh, ik geloof genoeg hoor. Daar ligt het niet aan. Ik geloof in ‘zonder oordeel’. En ik weet hoe lastig dat soms is. Ik geloof in verbinding. Met elkaar. Met jezelf. Ik geloof dat je kwetsbaarheid je kracht is. In elk geval geen zwakte hoeft te zijn. Ik geloof in humor als antwoord op moeilijkheden. Ik geloof in simpel en eenvoudig. Ik geloof in onverdeelde aandacht. Ik geloof ook dat ze de Pampers inmiddels genoeg verbeterd hebben. Ik bedoel. Hoe lang wil je dat een kind met zo’n luier doet joh? Een week? Maar dat is geloof ik niet helemaal wat meneer Sinek bedoelt.

Serieus.

Ik geloof in liefde op het eerste gezicht. De eerste keer dat je jezelf écht ziet. Zomaar verliefd worden. Op jezelf. Want zonder oordeel. Zonder verwachting. Zonder verhaal. Ben je zó mooi. En lief. En grappig. Maar ja. Kun je dat zeggen? Want dat heb ik wel af en toe. Dat ik verliefd ben. Op mezelf.

Arrogant? Welnee! De lijst met minder-puntjes is lang zat. Kan ik je zo geven. Het verschil? Dat ik het niet meer erg vind. Grappig juist. In elk geval niet erg. En als het me wel stoort? Dan geloof ik in verandering of acceptatie. Beide met humor. En de kracht van zacht. Eenvoud.

Trouwens. Ik geloof. Dat dat ook voor jou geldt. En dat ik je dat gun.

Daar wil ik toe inspireren.

Hoe. Is een volgend hoofdstuk.

Hallo Leven.

Ik geloof.

In jou.

Jouw kracht. Jouw zacht. Jouw mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + 16 =